új év

Ím elkezdődött az új befőzős év. Még nagyobb káosszal,  mint az eddigiek. A rend egy sírva várt élmény, ami időnként beköszön, de sajnossietősen távozik.

Egy-egy altatás mellett sikerül néhány dolgot csinálni, így Istennek hála van már 5 liter menta szörpünk, remélem a bodza is sikerül majd, mert már kiázott. Talán összejön majd akác is, meg szeretnék lándzsás utifű szirupot is készíteni, de annak a virágzása odébb van, addig talán összeszedem magam.

a gyerkőcőkkel fedezzük fel a környék flóráját és faunáját, együtt tanulunk.Tegnap kakukk lesen voltunk, így meséltem az undok költési stílusáról (bár nekik nem fűztem hozzá a véleményem), meg egy hete fekete harkályt figyeltünk munka közben. Én rengeteget tanultammár. Előbb vettem észre a búbos bankát a hangjáról, mint láttam volna.

Volt már pár kullancsunk is, meg sok-sok bolhánk. A házban bedurvultunk már azzal lett lepermetezve minden, amivel kint szoktunk. No de ez hatott, csak sajnos be-be jutnak újra.

A nyulak szaporodnak, időnként az engedélyünk nélkül, így sok macerát okoznak. A cocák meg olyanok mint a kutyák. Ahol vagyunk, odajönnek és legelni is csak akkor hajlandók, ha mi is ott vagyunk. Vannak már kis récék is.

Ajánló
Kommentek
  1. Én