tavasz

Hogy is van? "itt a tavasz száll a bögöly..." no nem folytatom. Igen túl vagyunk egy Húsvéton, és bár vannak cuki nyusziaink, nem készítettem giccses képeket róluk, és agyerekekről. És miért? Mert nem a nyúl tojta a feltámadást!Meg még nem keltek ki a cuki kacsák...:) viccet félretéve, idén nem jutottunk el egy misére sem, mert péntektől keddig éjszakánként virrasztottunk, ugyanis meglepő módon mind a három gyerkőc magas lázzal feküdt (felszökött a szépen a 40 fokig is) valószínűleg influenza volt. De tanultam most is valamit. Hálát tudtam adni a gyerekek szenvedéséért. Ez durva így, demint minden szülőben bennem is az volt, hogy jól szolgáljam őket,hogy mihamarabb rendben legyenek, nem figyelve a saját gondjaimat. A lényegretudtam koncentrálni, és sokat Jézussal lenni, Húsvétról és az életről elmélkedni.

A gazdaság dübörög, már fél hektárnyi kukoricát elvetettünk, hála Istennek és Zoli kreativitásának. Mert készített egy segítő eszközt hozzá, így én isszemlélődő imádságot folytathattam kukoricavetés közben. A szrkezet egy oldalélektől megszabadítotott keskeny ásó, hozzáragasztva egy műanyagcső tetején egy tölcsérrel. Ásó  a földbe, oldal lazít, mag a tölcsérbe, ami lepottyan, és egy kis földet rá kell taposni. Talán még érthető is voltam, ha nem kérek visszajelzést és próbálok képet feltölteni, vagy Zoli elmagyarázza.

A lóval fogasoltunk. Elvetettük a lucernát. Tudni kell, hogy soha nem láttunk még ilyen munkát, és a ló sem csinálta még. De kb negyven percnyi próbálkozás, tapasztalat után ráéreztünk mind a hárman.

Végre megszabadultunk az autónktól, sikerült jó árn eladni. És Isten olyan gondos volt, hogy az első vevő, egy ismerős, csak kevesebb összeget tudott volna adni, mint amit mis zerettünk volna, meg húzta a száját, hogy milyen sok meló van vele. Aztán nem sokra rá visszamondta, mert nem tudta a saját kocsiját eladni. Három hétre rá meg jött valaki, autószerelővel és dicsérték a kocsit és annyit adtak, amennyit kértünk. Hát nem nagy a mi Urunk? DE!!!

Ja ha valakit érdekel milyen talajművelésbe kezdtünk: talajmegújító, szántás nélküli mezőgazdaság, Kökény Attila által továbbadott ismeretanyag.

Ajánló
Kommentek
  1. Én